Lemak Cili Api Ikan Keli Salai + Pucuk Ubi
Bahan²
- 6 ekor ikan keli (di salai)
- 2 cawan santan
- Cili Api (dikisar)
- 3cm Kunyit Hidup (di kisar)
- Pucuk Ubi (Ikut suka)
- 5 biji Limau kasturi (diperah)
- Garam secukup rasa
Cara²
- Masukkan cili api, kunyit & santan ke dalam periuk dan masak sehingga mendidih. Kemudian masukkan ikan salai dan pucuk ubi. Tunggu sehingga pucuk ubi empuk. Masukkan garam dan air perahan limau kasturi secukup rasa. SIAP..... senangkan....
Gambar selingan Cuci Mata
Ikan yang di bakar guna oven jer... malas nak guna arang
Cili Api & Kunyit
Kelapa parut.. nak guna santan dah siap pun boleh.
Pucuk Ubi
Selamat Mencuba!!!!!!!!!
0 comments:
Post a Comment