Ariq DaNisH

Ariq DaNisH

Monday, April 26, 2010

Lemak Cili Api Ikan Keli + Pucuk Ubi

Lemak Cili Api Ikan Keli Salai + Pucuk Ubi




Bahan²
  • 6 ekor ikan keli (di salai)
  • 2 cawan santan
  • Cili Api (dikisar)
  • 3cm Kunyit Hidup (di kisar)
  • Pucuk Ubi (Ikut suka)
  • 5 biji Limau kasturi (diperah)
  • Garam secukup rasa

Cara²

- Masukkan cili api, kunyit & santan ke dalam periuk dan masak sehingga mendidih. Kemudian masukkan ikan salai dan pucuk ubi. Tunggu sehingga pucuk ubi empuk. Masukkan garam dan air perahan limau kasturi secukup rasa. SIAP..... senangkan....

Gambar selingan Cuci Mata

Ikan yang di bakar guna oven jer... malas nak guna arang


Cili Api & Kunyit

Kelapa parut.. nak guna santan dah siap pun boleh.

Pucuk Ubi

Selamat Mencuba!!!!!!!!!

0 comments:

Post a Comment