Hari ni aku nak share resepi Daging Masak Kicap versi Dapur Qelissa.. Layannzz..
Daging Kicap
- 2 sudu minyak masak
- 500gm Daging (Digoreng dengan kunyit terlebih dahulu)
- Kicap Manis (ikut suka ehh..)
- 2 inci Halia (dihiris halus)
- sedikit kayu manis, bunga cengkih & bunga lawang (biasa guna yang campur satu packet RM0.50 tu jerk)
- 2 ulas bawang besar (dihiris)
- Cili Api (ikut suka gak..)
- 1 sudu gula pasir
- Daun bawang (sebagai hiasan)
Cara²
- Panaskan minyak, masukkan halia, kayu manis, bunga cengkih & bunga lawang sehingga naik bau wangi. Masukkan daging yang telah digoreng tadi, kemudian masukkan kicap, gula, bawang besar, cili api dan sedikit perisa makanan. Gaul sehingga sebati. Masukkan dalam piring dan taburkan daun bawang. Siap!!!
Gambar cuci mata
Daging yang di goreng bersama kunyit & garam
Bawang besar
Cili Api
Senang jer kan....
0 comments:
Post a Comment